Taal wijzigen
Sidebar content Main content

Home

Collectie online

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam beheert een collectie van circa 350.000 objecten en ruim 60.000 boeken die samen een bijna compleet beeld geven van de Nederlandse maritieme geschiedenis. Het Scheepvaartmuseum heeft de gehele collectie geregistreerd in een database en stelt informatie en afbeeldingen hieruit via deze website digitaal beschikbaar voor onderzoek.

Raadpleging

Boeken en tijdschriften die zijn verschenen sinds 1850 kunt u tijdens bezoekuren inzien in de studie- en leeszaal van het museum. De museumbibliotheek leent geen boeken uit. Publicaties verschenen vóór 1850 worden bewaard in het museumdepot en zijn alleen op aanvraag in te zien. Studenten en onderzoekers kunnen een aanvraag indienen.

Gebruik van foto’s

Vijftig procent van de collectie is momenteel gefotografeerd. Digitale afbeeldingen zijn gratis te downloaden voor persoonlijk gebruik en voor onderzoeksdoeleinden. Heeft u behoefte aan afbeeldingen in een hogere resolutie, dan kunnen deze bij het museum via een bestelformulier worden aangevraagd (hieraan kunnen extra kosten zijn verbonden).

Help mee

Het Scheepvaartmuseum is continu bezig met het uitbreiden van de beschrijving van objecten. U bent van harte uitgenodigd om ons daarbij te helpen. Bij ieder voorwerp kunt u via een link suggesties aan ons toesturen. Deze informatie zal door de registratoren worden gebruikt bij het aanpassen of aanvullen van de objectbeschrijving.